Hva skjer - se her!

Logobilde hva skjer se her 

hverdagshjelpen og Tor Arne Foto Hverdagshjelpen

Hverdagshjelpen – et populært tiltak  

Hverdagshjelpere er ungdommer fra videregående skole lager hverdagsopplevelser både for funksjonshemmede og eldre. 
De oppsøker folk ved å komme på besøk hjemme eller på institusjon, og oppdragene gjøres i nært samarbeid med Lyngdal Røde Kors, Lyngdal frivilligsentral, Livsglede for eldre, Lyngdal kommune og Eilert Sundt videregående skole.  

På denne måten får elevene på helsefag god erfaring som de kan bruke videre i utdanning og yrkesliv. Opplegget går ut på at en eller to elever følger en bruker gjennom skoleåret, og får veiledning fra Røde Kors, Frivilligsentralen, eller med lærer når det er behov.

- Det elevene gjør gjennom «Hverdagshjelpen» skal ikke erstatte jobben helsefagarbeidere gjør til daglig. Det skal være et supplement. Ungdommene planlegger aktiviteter både i grupper og enkeltvis, og aktivitetene bestemmes i samarbeid med den som mottar hjelpen. En aktivitet kan være høytlesning eller spill, eller velværeaktiviteter som stell av hår og negler, turer eller felles dans og gymnastikk, forteller Bente Skeibrok, lokalforeningsleder i Lyngdal Røde Kors.

- I hverdagen gir denne innsatsen varig effekt, forteller Bente. – Det er både viktig og enkelt å gi hverandre samvær og nærhet, selv om det i enkelte tilfeller kan være krevende både å nå fram til og hjelpe mennesker som kjenner på at ensomhet har blitt en varig tilstand. Samvær med andre kan være helt avgjørende for den enkeltes livskvalitet og helse. Det skal så lite til. Et smil, en liten prat, eller en invitasjon til en kaffekopp. Alle kan bidra ved å være inkluderende og oppmerksomme på menneskene rundt oss i hverdagen.  

På bildet øverst: 

Tor Arne Foss setter stor pris på sine Hverdagshjelpere, Cecilie Svindland Teisen (t.v.) og Siwar Mustafa Mohammed (t.h.) 
- Helt topp! Jeg er kjempefornøyd og setter stor pris på de ukentlige treffene, sier han.  

Tags: hvaskjerilyngdal, familieaktiviteter, Røde Kors i Lyngdal, frivilligsentralen, Gode hjelpere, Hverdagshjelpen

byggvell

handelsparken

knottenkro

sorlandsbadet

sparebanken sor

RSS