Hva skjer - se her!

Logobilde hva skjer se her 

Sommervert 1920 1080

 

et vellykket samboerskap

Man tager: Ett stykk turistkontor og setter det sammen med ett stykk bibliotek. Samles under ett tak Kulturhuset, og eltes sammen med felles opplæring og velvillige ansatte. Tilsettes besøkende til biblioteket, til kinoen og Kulturhuset, samt tilreisende turister og fastboende lyngdøler. Resultatet er ovenstående presentert ved sommervert Gudrun Thorgersen.  


Anne Grete Loeland velkommen 1920 1080

- Ja, vi trives sammen! bekrefter reiselivssjef Anne Grete Løland med et bredt smil.
- Det er allerede etablert et godt samarbeid med både kulturetaten og biblioteket. Det er viktig at turistinformasjonen har en sentral beliggenhet, tett innpå både kultur og handel, og her i biblioteket er det innom veldig mange personer i åpningstiden. Turistinformasjon er også tilgjengelig for publikum så lenge kinoen er åpen, for vi har satt opp digitale stasjoner der folk kan finne fram til hva som skjer hvor i Lyngdal, Lister- og Lindesnesregionen.
Hun benevner de digitale stasjonene som «Betjent ubetjent» fordi folk selv kan finne fram informasjon på en enkel måte via to pc-stasjoner som er satt opp i foajeen i Kulturhuset.
- Dette er stasjoner som skal avlaste skranken i sommer, med informasjon på tre språk. De er en del av et nettverk på totalt ca 30 skjermer som oppdateres hver natt via Visit Norway. Vi får en stor treff-flate for publikum her – Kulturhuset har jo ca 150.000 besøkende årlig, og beliggenheten er midt i hjertet av Lyngdal.

Anne Grete er imponert over hvordan de ansatte på biblioteket har taklet en ny hverdag med ekstra oppgaver som ikke sorterer inn under vanlige biblioteksaker.

- Til å begynne med var det kanskje noen som syntes det var en utfordring å skulle snakke tysk, men det har gått bra. Vi har hatt et lite tyskkurs med de aller viktigste frasene, og de nye kollegene mine har vært positive og velvillige. Prosessen fram til nå har vært vanvittig bra, og det står stor respekt av sånt, understreker hun.

Også i sommer får altså reiselivssjefen hjelp av en sommervert.

- Årets vert heter Gudrun Thorgersen (19) fra Austad, og hun har erfaring både fra bibliotek og campingplass, i tillegg til at hun snakker tysk og engelsk. Hun har gått på reiselinja Global Village, Foto ved Solborg Folkehøgskole i Stavanger, og er nå klar for videre studier.  

Hun oppfordrer folk til å stikke innom Turistinformasjonen og ta en titt.

- Det er mange lyngdøler som har oppdaget steder, turløyper og annet som var ukjent for dem fra før av. 

Herved oppfordres du til å forsøke deg som turist i egen kommune.


 

 

 

 

 

 

Et vellykket samboerskap

 

byggvell

handelsparken

knottenkro

sorlandsbadet

sparebanken sor

RSS