Hva skjer - se her!

Logobilde hva skjer se her 

 Anne Grete Loeland velkommen 1920 1080

Reiselivssjef Anne Grete Løland ønsker det aller første cruiseskipet velkommen til Lyngdal i 2014

STAS MED CRUISE

Turistnæringen i Lyngdal har jobbet i mange år for å få anløp av cruiseskip lagt til Lyngdal. På et par år har nå antall anløp omtrent doblet seg, fra 2-3 til 5-6 i år.

 

- Det er mulig at det vil utvikle seg til enda flere anløp, sier reiselivssjef Anne Grete Løland.

- Vi har en spesiell havn og gode muligheter for utfarter. Det er en hake at skipene har kort liggetid. Ved ankomst omkring klokken åtte om morgenen og avgang klokken 13:00, vil det i praksis si at passasjerene bare har 2-3 timer til disposisjon i land. Det er en utfordring å finne turer og aktiviteter som kan avvikles på den tiden, men vi håper etter hvert å få på plass et opplegg med Kvåsfossen – Sørnorsk Laksesenter. Det ligger innenfor tidsrammen som rederiene er svært strikse på.

MS deutschland 1920 1080

MS Deutschland

Cruiseskip-anløpene er veldig positive for Lyngdal sentrum også, mener reiselivssjefen.

- Vi har et opplegg med skyttelbuss til Alléen, og vi har laget et ruslekart med blant annet beskrivelse av turløypa til «Månen», forteller Anne Grete.

- Sentrumsbutikkene må jobbe med å gjøre seg attraktive for cruiseturistene. Vi ser en generell økning i antall besøkende til Lyngdal nå, blant annet på grunn av kroneverdien. Det bør vi dra nytte av. De første anløpene er MS Deutschland, som kommer med 600 passasjerer den 13. juli, og deretter Albatross, som vi venter neste lørdag, den 23. juli – og begge to kommer samtidig 30. juli, avslutter hun.

Albatross 1920 1080Albatross

 

 

 

 

Tags: cruise, turist, cruiseskip

byggvell

handelsparken

knottenkro

sorlandsbadet

sparebanken sor

RSS