Hva skjer - se her!

Logobilde hva skjer se her 

Midtpunktet sør

 

 


Handelsmidtpunkt i alleen

Politikerne i Lyngdal har bestemt seg for å oppgradere Miljøgata i Lyngdal. Til glede for mange, vil vi tro.

Den gateløsninga som er pr i dag, ble gjennomført på begynnelsen av 1990-tallet, og det er på høy tid med en oppgradering. I hovedsak skal det skapes et godt miljø for gående i denne delen av Alléen (se tegning). Det blir fortsatt mulig å kjøre inn i området med tanke på vareleveranser og så videre, men veien blir enveiskjørt fra krysset Miljøgata/Stasjonsgata og mot Torggata og Grøndokka.

Fortauene skal gjøres betydelig bredere for å øke sikkerheten for de myke trafikantene.

Lyngdal Markedsforening og grunneierne i området har lenge ønsket å skape en naturlig møteplass for handlende, turister og andre som oppholder seg i Alléen, og arkitekt Ole Ertzeid har utarbeidet et forslag sammen med sivilarkitektkontoret Kristiansen og Selmer-Olsen. I dette forslaget er det også plassert en kombinert scene og paviljong, benker og andre installasjoner. Denne kombinerte scenen og paviljongen er Lyngdal Markedsforenings bidrag til oppgraderingen, mens alt øvrig står Lyngdal kommune ansvarlig for.

Sparebanken Sør har sponset Lyngdal Markedsførings del av oppgraderingen med 500.000,- fra sitt gavefond, og banksjef Ivar Lindal har overrakt sjekken til markedsforeningas leder, Thor Ove Aas.

Planen er at gågatedelen av prosjektet skal stå ferdig til 17. mai. Vi gleder oss!

Klikk på bildene nedenfor for å se dem større:

Midtpunktet thumb 

Midtpunkt sor thumb

 

Tags: shopping , julehandel

byggvell

handelsparken

knottenkro

sorlandsbadet

sparebanken sor

RSS